7X VOEDSEL WAAR JE GELUKKIG VAN WORDT

recipe-coconut-chocolate-barsbron

De tijd van het jaar is weer aangekomen waarin veel mensen last krijgen/hebben van een winterdipje. Afgelopen zaterdag ging ook de klok nog eens een uur achteruit, waardoor het nóg eerder donker is. Die korte dagen, samen met (vaak) druilerig weer zorgen ervoor dat een winterdipje snel komt aankloppen. Daar waar het natuurlijk belangrijk is om juist in deze tijd veel vitamines te slikken (D! Kom maar op met die zonnedosis!) om je iets beter te voelen, wil ik het vandaag hebben over 7 voedselproducten waar je gelukkig van wordt! Dus of je nou in een winterdipje zit, ongesteld bent of gewoon een rotdag hebt gehad.. Deze voedingsmiddelen helpen je er een klein beetje bovenop!

Disclaimer: eet natuurlijk met mate en slik je vitamines om een echte winterdip te verminderen!

7 – Avocado
Een avocado bevat een grote variatie aan voedingsstoffen, zoals de grote hoeveelheid vitamine E dat erin zit. Tevens zit het bomvol met gezonde vetten, waardoor je je bloedspiegel op peil houdt. Eet het lekker op brood, in een salade of meng het met een banaantje en wat cacao en je hebt een perfecte (en gezonde) chocolademousse!

6 – Bananen
Los van het feit dat bananen lekker vullen, gezond zijn en zoet smaken, zit de banaan ook vol met goede mineralen en vitamines. Dankzij serotonine werkt een banaan als een natuurlijk antidepressivum. Overigens met een minimale werking, maar je zal toch misschien nét wat sneller een banaantje pakken!

5 – Chocolade
Tsja, chocolade. Welke vrouw houdt er niet van? (zo’n dooddoener – ik ken 5 vrouwen die er niet van houden, haha.) Wel is de pure chocolade het gezondst en ook de versie waarin de beste stoffen zitten. Pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen en versterkt de concentratie. Meer energie dus na een stukje chocolade. En het helpt soms ook gewoon zonder reden, gewoon omdat je het nodig hebt!

4 – Griekse Yoghurt
Griekse yoghurt bevat veel calcium, meer dan bijvoorbeeld melk of kwark. Calcium staat erom bekent om de hersenen te helpen om een geluksstofje te laten vrijkomen. Daarnaast bevat Griekse yoghurt meer eiwitten dan gewone yoghurt en is het daarom dus beter voor de lijn!

3 – Eieren
Eieren bevatten matige tot grote hoeveelheden zink, vitamine B, jodium, omega-3 vetzuren en eiwitten. Neem een eitje in de ochtend om ervoor te zorgen dat je niet alleen energieker de dag begint, maar het zorgt ook nog eens voor een langdurig vol gevoel. Gezond en voedzaam, reden tot happiness!

2 – Cherry tomaten
Alle tomatensoorten hebben de antioxidant lycopeen, een stofje die de hersenen beschermt en ontstekingen erin bestrijdt. De beste manier om tomaten te eten is met olijfolie, omdat je dan het beste resultaat krijgt. Olijfolie neemt lycopeen beter op, dus zet de bak met cherrytomaatjes in olijfolie maar vast klaar!

1 – Kokosnoot
Vaak wordt kokosnoot gebruikt in ongezonde toetjes, maar kokosnoot an sich is helemaal niet zo slecht. Gelukkig is er een opmars in powerfood zoals kokosnoot, zodat we het ook op een gezonde manier kunnen gebruiken! Ze bevatten triglyceriden, wat een soort vetten zijn die ervoor zorgen dat je een betere mood krijgt. Ook zorgt kokos voor verbetering van de gezondheid van de hersenen. Dus lekker op de havermout strooien of in een healthybar verwerken!

Wat eet jij op momenten dat je even niet zo lekker in je vel zit? 
X- Desiree

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s